Weg met de zorgen

Voor elke makelaar is een overzichtelijke website, professionele communicatie en strak design essentieel. Bij Social Estate halen we de zorgen van deze zaken weg bij u als makelaar en regelen we de communicatie en design van A tot Z. Eén sterk verhaal.

Lnkd.   In.   Contact.

Social Estate is onderdeel van Tremento.

Social Estate – Communicatie & Design voor Makelaars

Logo ontwerp voor makelaardij en vastgoedbeheer

Logo ontwerp voor een makelaar of vastgoedbeheerder

Een logo: een onmisbaar element voor elk bedrijf of merk. Het belang van grafisch ontwerp heb ik al eerder eens besproken. Vandaag wil ik het hebben over een paar essentiële zaken rondom logo’s. Of u nu samenwerkt met mij of een andere grafisch ontwerper, het is altijd goed om zelf bepaalde kennis in huis te hebben. Zo kunt u beter beoordelen of een ontwerp kwalitatief goed genoeg is en daarnaast past bij wat u als bedrijf wil uitstralen. 

Bij het ontwerpen van het logo van uw makelaardij of vastgoedbeheer moet er rekening gehouden worden met het volgende:

 • Wat voor afbeeldingen of symbolen vertegenwoordigen uw bedrijf?
 • Welke kleuren zouden geschikt zijn voor uw bedrijf?
 • Vormen die in het ontwerp kunnen worden opgenomen
 • Taglines, motto’s en bedrijfsslogans
 • De meest effectieve, gemakkelijk te herkennen logo’s zijn eenvoudig. Ingewikkelde of rommelige ontwerpen worden snel vergeten.

Bestaat uw logo alleen uit tekst (een typografisch logo of logotype, noemen we dat)? Dan is de lettertype-keuze van groot belang.

Logo’s en logo-merken

De elementen die in een logo worden gebruikt, kunnen variëren.

Sommige bedrijven gebruiken logo’s die alleen uit een grafische afbeelding bestaan en dus niet de naam van het bedrijf bevatten. Dit heet een logomerk. Veel grote bedrijven hebben gemakkelijk herkenbare logo-tekens.

Andere bedrijven gebruiken een logotype: een logo dat alleen speciaal ontworpen tekst, zonder grafische afbeeldingen, bevat.

Kleurkeuze is belangrijk

Kleurassociaties hebben een ongekende invloed. Mensen associëren onbewust veel emoties en concepten met kleur.

Door uw logo te ontwerpen met kleur-symboliek in gedachten, heeft u automatisch een streepje voor. Het gevoel dat uw imago geeft aan potentiële klanten heeft veel effect op hun besluitvormingsproces. Een professioneel, betrouwbaar imago vergroot de kans dat een potentiële koper of huurder met u in zee wil. 

Hier zijn enkele algemene kleurassociaties die relevant zijn bij het ontwerpen van een logo:

 • Blauw – betekent betrouwbaarheid, sereniteit en veiligheid
 • Geel – is vrolijk, stimulerend, energiek
 • Rood – brengt passie, intensiteit, kracht en moed over
 • Oranje – suggereert enthousiasme en energie
 • Zwart – voor een verfijnde, elegante maar krachtige uitstraling
 • Wit – brengt eenvoud en netheid over

Kleurencombinaties moeten elkaar aanvullen op een manier die klanten niet alleen aantrekt, maar ook helpt om een ontwerp te onthouden. Ze moeten passen bij u als makelaar of vastgoedbeheerder en de waarden en missie van uw bedrijf ondersteunen. 

Door deze kleurenkennis strategisch toe te passen kunt u dus het gedachtegoed van uw klanten – zonder dat zij het doorhebben – positief beïnvloeden. Zo geeft u ze, alleen door kleurgebruik, al een idee van waar u voor staat en wat zij van u kunnen verwachten.

De psychologie van vorm

Net zoals kleuren associaties hebben voor veel mensen, kunnen vormen ook waarden of gevoelens vertegenwoordigen.

Hier zijn enkele algemene vormassociaties die relevant zijn voor logo-ontwerp:

 • Circle – staat voor liefde, comfort, bescherming, familie en verbonden zijn
 • Driehoek – vervoert energie, kracht en balans
 • Vierkant – toont logica, orde en veiligheid

Symmetrische logo’s zijn meestal evenwichtiger en aantrekkelijker voor het oog. Hoewel symmetrie niet de regel is, is het een goed idee om hiermee rekening te houden tijdens het ontwerpen van uw logo.

Communiceer uw specialiteit door middel van grafische afbeeldingen 

Overweeg bij het selecteren van de visuele elementen van uw logo, een afbeelding die uw specialiteit vertegenwoordigt. 

Bijvoorbeeld: een afbeelding die uw specifieke regio vertegenwoordigd of een afbeelding die het type onroerend goed dat u verkoopt representeert. Appartementen, strandhuisjes, duurzame woningen. Dit geeft iedereen die uw logo ziet meteen een idee van uw bedrijf en de services die u aanbiedt.

Logo ontwerp voor makelaardij en vastgoedbeheer - Longbeach Property

Subtiel, vet of klassiek, maar altijd dynamisch

Onroerend goed is een industrie waar veel bij komt kijken: voor alle betrokkenen betreft het hier grote investeringen. Een koper wil zich daarom op zijn of haar gemak voelen bij een makelaar. En een vastgoedbeheerder wil zeker zijn over zijn of haar aankoop. Het grafisch ontwerp van uw bedrijf is dus meer dan slechts uw ‘uiterlijk’, het is een statement: het zegt iets over de waarde en kwaliteit van uw bedrijf, uw succes, hoe u communiceert en meer.

Waar u voor staat, uw statement, kan in één klein ontwerp – uw logo – weergegeven worden. Dit door middel van zorgvuldig en professioneel grafisch ontwerp.

Een grafisch ontwerper kan dus u, als makelaar of vastgoedbeheerder, een voorsprong geven op uw concurrentie. Door creatief gebruik van ontwerp-elementen, kennis van kleurtheorie en van consumentenpsychologie. Betekenisvolle kleuren en unieke, gedenkwaardige afbeeldingen of symbolen (denk aan Nike of de NS). Een ​​logo dat uw bedrijf niet alleen goed representeert, maar er ook (op voorhand) beter doet uitzien dan uw concurrentie. 

Op zoek naar een logo? 

Dan bent u bij Social Estate aan het juiste adres. Voor een voordelige prijs ontwerp ik een logo voor u dat voldoet aan alle eerder genoemde eisen. Meer nodig dan alleen een logo? Op zoek naar een volledig ‘branding’ pakket? Dan kunt u voor het ‘volledig grafisch ontwerp’ pakket gaan. Dat is alles-in-één. 

Nog meer inspiratie

 • @calliecullumdesign posted to Instagram: Traveling in Washington this past week makes me want to share the logo L&F did for Lummi Island Realty this past spring. This was some of our best work yet and it was so fun to see all our designs in real life, and the beautiful scenery that inspired this entire project. . . . . . . #logodesigner #graphicdesign #logodesigner #atlcreatives #logo #monogramlogo #onmydesk ##logoinspirations #logotype #logodesigns #getmessy #atlantaartist #brandidentity #grap
 • Hallo, ik vond deze echt geweldige Etsy-aanbieding op www.etsy.com / ... - #LogoDesign
 • LOGO - Just the J in the logo Line 1 - JENSEN Line 2 - Realty Group