Weg met de zorgen

Voor elke makelaar is een overzichtelijke website, professionele communicatie en strak design essentieel. Bij Social Estate halen we de zorgen van deze zaken weg bij u als makelaar en regelen we de communicatie en design van A tot Z. Eén sterk verhaal.

Lnkd.   In.   Contact.

Social Estate is onderdeel van Tremento.

Social Estate – Communicatie & Design voor Makelaars

Waarom een makelaar social media moet inzetten

Het gebruik van social media is een geweldige manier voor makelaars om hun bedrijf te laten groeien. Het stelt u in staat om direct in contact te komen met bestaande klanten, potentiële klanten en partners. Hoewel elke makelaar een vorm van social media zou moeten gebruiken om zijn bedrijf te promoten, is dit soort marketing alleen effectief als u het correct doet. 

Bouw uw reputatie op

De grootste reden waarom een makelaar social media zou moeten gebruiken is het opbouwen van reputatie. Wanneer u zich als een expert in de branche kunt positioneren, is het een stuk eenvoudiger om nieuwe klanten aan te trekken. Uw Instagram- of Facebook-fans interessante, kwalitatieve content bieden, is de beste manier om uzelf te positioneren als een expert in de branche.

Voordat u een bericht plaatst, moet u nadenken of de post nuttig is voor uw volgers. U wilt dat uw volgers geïnteresseerd zijn en betrokken worden bij wat u publiceert. Tips over het huren of kopen van een woning in de omgeving, de nieuwste woningen uit uw aanbod en soortgelijke posts. Zo zorgt ervoor dat uw volgers niet alleen ‘kijken’, maar ook ‘kopen’. 

Netwerk

Een andere reden waarom vastgoed-professionals en makelaar(s) zouden moeten profiteren van social media is om te netwerken binnen de vastgoedsector. Via je Facebook-pagina contact opnemen met je huidige en eerdere klanten is een uitstekende manier om reviews en verwijzingen voor je bedrijf te vragen. Een voorbeeldje: aan het eind van een post kunt u uw volgers vragen om uw artikel of link te delen met iemand die een nieuw huis zoekt. Het gebruik van social media om te netwerken met uw huidige en eerdere klanten is een zeer effectieve manier om nieuwe klanten te genereren.

Social media is ook een geweldige manier om te netwerken met uw collega’s. Het volgen van de Instagram-, LinkedIn- en Facebook-pagina’s van andere makelaars is een handige methode die u kunt toepassen om te zien hoe andere agenten hun bedrijf op de markt zetten. Door op de hoogte te zijn van wat andere succesvolle makelaars doen, wordt u ook een sterkere speler binnen de branche.

Diversifieer uw marketing-budget 

De meer manieren u gebruikt om uw vastgoedbedrijf of uzelf als makelaar te promoten, de groter uw kans op succes. Door online advertenties en social media-marketing te combineren, kan uw bedrijf nieuwe klanten bereiken die traditionele marketingmethoden, zoals advertenties in kranten en op het raam, nooit zouden hebben gezien. Het regelmatig bijwerken van uw Instagram- en Facebook-accounts is een goede manier om potentiële klanten op de hoogte te houden over uw huidige aanbod.

Video

Ook is het plaatsen van video’s op YouTube een slimme, tactische manier om uzelf als makelaar of vastgoed bedrijf te promoten. Een fotodia-voorstelling op YouTube van nieuwe woningen kan enorm helpen bij het verspreiden van uw aanbod en zodoende bij het bereik.

Daarnaast vergroot dit de kans dat uw aanbod door Google wordt opgepakt en getoond in Google-search-resultaten. YouTube is tenslotte van Google: plaatst u dus een woning op YouTube met als titel ‘huurwoning in Den Haag, 2 slaapkamers, september 2019’, dan kan het goed zijn dat deze naar voren komt in Google-search-resultaten. 

En: potentiële huizenkopers een video te laten zien van een nieuw huis een geweldige manier om hun interesse te wekken.

Benieuwd naar een makelaar die social media tactisch inzet? Kijk dan eens naar YouTube held Ryan Serhant (of zie het filmpje hieronder). Hij zet YouTube continu in om zichzelf als makelaar te promoten én zo steeds grotere projecten binnen te halen.

Wees innovatief

Het inzetten van nieuwe, inventieve manieren zal enorm bijdragen aan de groei van uw bedrijf. Vooral in de huidige tijd. Het gebruik van verschillende social media is een uitstekende manier om nieuwe klanten te bereiken en uzelf als makelaar of vastgoedbedrijf online te promoten!

Geen tijd?

Geen probleem! Daar is Social Estate voor. Ik kan u helpen met social media. Zowel op maandelijkse basis als via (eenmalige) campagnes. Wilt u net zo’n YouTube held worden als Ryan Serhant? Laten we dan zeker eens in contact komen!