Weg met de zorgen

Voor elke makelaar is een overzichtelijke website, professionele communicatie en strak design essentieel. Bij Social Estate halen we de zorgen van deze zaken weg bij u als makelaar en regelen we de communicatie en design van A tot Z. Eén sterk verhaal.

Lnkd.   In.   Contact.

Social Estate is onderdeel van Tremento.

Social Estate – Communicatie & Design voor Makelaars

Goede website maken makelaar vastgoedbeheer

Waarom een makelaar een goede website moet hebben

Elke makelaar of vastgoedbeheerder zou een goede website moeten hebben. Overzichtelijk, snel en duidelijk. Wilt u uw bedrijf laten groeien en meer mensen bereiken? Begin dan bij uw website.

In de afgelopen jaren is door technologische ontwikkelingen de woningmarkt drastisch veranderd. Want waar gaat men tegenwoordig op zoek naar een nieuwe woning? Juist, het internet. Contact opnemen met een bureau of agent komt vaak pas later aan de pas.

Kopers doen uitgebreid online onderzoek voordat ze hun definitieve aankoop doen. Online aanwezigheid is daarmee een cruciaal onderdeel geworden voor elk bedrijf dat zich in de vastgoedsector bevind. 

Van alle marketingtools en opties die u tot uw beschikking heeft als makelaar, zou uw website daarom de meeste aandacht moeten krijgen. Een eigen website is de meest effectieve manier om nieuwe kopers en huurders te werven. Maar waarom? Well, let’s see:

Merkidentiteit 

In de vastgoedsector is uw merkidentiteit van groot belang. 

Uw merkidentiteit, wat is dat? Uw merkidentiteit geeft een gevoel van wie u bent en wat u vertegenwoordigt. Het is de persoonlijkheid van uw bedrijf. Een sterke merkidentiteit draagt bij aan de loyaliteit van uw klanten. Denk maar eens aan populaire merken als Apple en Nike: zij hebben een enorm krachtige identiteit en dit zorgt ervoor dat zij niet alleen ‘kopers’ hebben, maar ook echt ‘fans’. Deze mensen blijven alsmaar van deze merken kopen – ze denken er niet eens aan om bij een ander merk te kijken. 

Uw website geeft bezoekers een eerste indruk van uw bedrijf. Het is hier waar u uw boodschap zonder stoor-factors aan klanten kan overbrengen. Een goede website vertegenwoordigd u als makelaar of vastgoedbeheerder daarom in elke zin van het woord: zowel qua stijl, als tone-of-voice, als structuur. 

Gemakkelijk contact

Uw belangrijkste doel is natuurlijk het vinden en krijgen van meer kopers en verkopers. Uw website helpt hier enorm bij. Vergeet cold-calling of e-mailing, of het handmatig versturen van mails: het enige dat u hoeft te doen, is uw website goed onderhouden en optimaliseren voor zoekmachines. Dit is dé manier om gevonden te worden door potentiële kopers die op internet naar huizen zoeken.

Vergeet niet om een contactformulier toe te voegen aan uw website! Of creëer een pop-up waarmee u uw website bezoekers automatisch kan vragen om hun gegevens. Zorg er dan wel voor dat u men een goede reden geeft om die gegevens ook in te vullen: bijvoorbeeld een gratis e-mail alert wanneer nieuwe (huur)woningen online komen.

Als makelaar of vastgoedbeheerder is het van belang dat mensen makkelijk contact via de website kunnen opmaken. Een goede website is dus belangrijk.

Snellere beslissingen 

Een huis kopen is een enorme financiële investering en beslissing voor uw klant. Door de klant op de juiste wijze te begeleiden en voldoende informatie gedurende het proces te geven, vergroot u de kans dat zij werkelijk de knoop doorhakken. 

Met een goede vastgoedwebsite kunt u het proces voor uw klanten veel makkelijker maken. Op uw website kunt u bijvoorbeeld een stappenplan voor het aankoopproces plaatsen. Of een handleiding met alle belangrijke punten in een huurproces. 

Een uitgebreide website zorgt ervoor dat de klant u sneller vertrouwd en zich op zijn of haar gemak bij u voelt.

Altijd bereikbaar

Een website is altijd ‘open’: of u nu wel of niet op kantoor aanwezig bent. Via uw website geeft u uw klanten 24/7 toegang tot uw informatie en aanbod. 

Wanneer u een klant face-to-face ontmoet, kunt u een gedrukte brochure met alle informatie en details van uw bedrijf geven. Maar de kans dat uw klant deze brochure bewaard in de toekomst is klein. Indien uw klant u dan wil aanbevelen bij iemand in hun eigen netwerk, zullen ze dus de website doorgeven – niet uw brochure. Ook voor referenties is uw website dus essentieel. 

Klanten kunnen uw site op elk moment bezoeken en daar alle informatie vinden die ze nodig hebben. Een giga voordeel voor elke (drukke!) makelaar. 

Een goede website is belangrijk voor een makelaar. Met het contact formulier en de juiste informatie ben je zo altijd bereikbaar.

Bespaart tijd

Er zijn veel stappen betrokken bij het kopen van een huis, en alle stappen zijn tijdrovend. U kunt die tijd terugbrengen met behulp van uw makelaar website. In onroerend goed is bedrijfsinformatie van cruciaal belang. 

Klanten willen graag meer informatie over uw bedrijf weten voordat ze een beslissing nemen. 

Heeft u er wel eens over nagedacht om een review-pagina toe te voegen? Dat is een goede tool om extra vertrouwen te winnen!

Tot slot

Een goede website is dus essentieel. Als makelaar of vastgoedbeheerder kunt u niet zonder een gestructureerde en uitgebreide site. Uw website is vaak de eerste kennismaking tussen u en een klant. U wilt natuurlijk een goede indruk maken. En, zoals in dit artikel aangegeven: de juiste informatie verstrekken.

Heeft u nog geen goede website of wilt u graag een nieuw design? Ziet u punten voor verbetering, of bent u benieuwd wat ik van uw huidige website denk? Neem dan contact op of kijk wat ik voor u kan betekenen.